Tips til et sikkert boligkøb fra en ejendomsmægler i København
Tips til boligkøb Købe ny bolig er ofte en af livets største handler og der er mange brikker at skal falde på plads. Lav en beregning af din økonomi, så du ved, hvor meget du kan købe bolig for. I mange tilfælde kan en del af købet finansieres med lån fra banken eller kreditforeningen. Derfor er det en god ide at gå i banken og blive forhåndsgodkendt til et lånebevis
Når du får et lån lånebevis vil det fortælle dig, hvor meget du kan låne og samtidig i hvilke prisklasser du kan købe bolig. Bankerne kræver ofte, at du selv har en udbetaling eller start kapital. Fordelene ved at have et lånebevis er talrige. Blandt andet har du et stort overblik over din økonomi og kan træffe gode beslutninger i udbudsprocessen. Du har også lån til rådighed og kan være til stede under en hurtig forretning. En værdiansættelse af den bolig, du kigger på kan give dig gode oplysninger.
Uanset om du køber huse, sommerhuse eller ejerlejlighed, er der meget at overveje: • Før du køber en bolig, er det vigtigt at tegne en forsikring, såsom indboforsikring og ejerskifteforsikring. • Der er ofte udgifter til flytningen, og ny bolig kræver ofte nye møbler med mere. Derfor er det vigtigt at have en finansiel på plads. • Du har selv pligt til at undersøge boligen for skjulte fejl. Selvom der bliver lavet en tilstandsrapport er det altid en god ide selv at tjekke alt. Hvis du køber et hus • Når du køber et hus er der udgifter til et skøde
- Hvis du låne til dit hus, koste det også penge at oprette en realkreditlån. • Kontrol alle servitutter. Information om hvilke betingelser du skal overholde på boligen. Hvis du køber ejerlejlighed • Ud over en normal indboforsikring, skal man også betale en boligydelse til ejerforeningen. • Når man køber en ejerlejlighed er vigtigt at kontrollere foreningens økonomi.
- Hvis du har spørgsmål, kan du altid tale med ejendomsmægler.
- Hvad store vedligeholdelse er der foretaget på ejendommen, og hvad der er planlagt? De vigtigste omkostninger er, nye VVS, tag, facade og vinduer og gulv m.m. • Hvor stort er lånet i foreningen og hvor længe er det bundet? • Hvad er omkostninger ved af driften per kvadratmeter per år?
- Har foreningen betydelige indtægter fra udlejning af lokaler? . • Er der en byggetilladelse til altaner? En altan ofte øge værdien af en lejlighed, især for større lejligheder i den rigtige retning.
Det er altid en god ide at sammenligne priserne på boligerne i det område du vil købe bolig i.
Selvom der lokalt godt kan være stor forskel på priserne, kan det gide dig et indtryk at hvad priserne ligger på i det område du vil købe bolig i.
Der næste er det også en god ide at gå et tur i lokalområdet. Undersøge hvor skoler, fritidsordninger, vuggestuer m.m. ligger.
Hvor er der offentligt transport og hvor tit køre de. Hvad koster det at bruge m.m.
Det er alt samme noget som man skal tænke over inden man skriver under på en købsaftale.
Hvor langt har man til arbejdet og rammer man ind i myldertidstrafikken, hvilket let kan give en times længere transporttid i København.
Hvad er skatter i den kommune du flytter til, og hvordan ser det ellers ud med de kommunale tilbud.
Der kan være rigtig stor forskel på disse ting fra kommune til kommune, derfor er det altid en god til at have på plads inden man flytter.
Hvis du eller skulle hvad spørgsmål omkring boligslag m.m. er du velkommen til at kontakt
Nem-Ejendomsmægler.dk i København. Vi hjælper altid gerne med at besvare de spørgsmål du måtte have omkring boligsalg og køb.
Held og lykke på boligjagten.
Skriv et svar